Ispanaklı bahçıvan pidesi nasıl yapılır? İç harcında ıspanak, üst kısmında ise kaşar peyniri kullanılan bahçıvan pidesini adaçayı yaprakları ile aromalandırabilirsiniz.
Ispanaklı harç için bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ardından içine doğranmış ıspanakları ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir tencereye sütü ve unu koyun. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ateşten alın ve ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra içine yumurtayı kırın ve karıştırın. Ardından ıspanaklı harcı ekleyip karıştırın.
Hamur için yoğurma kabının içine zeytinyağı ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız 20 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıba yayın. Hamur kenarlarını, kabın kenarlarına yapıştırıp yarım santim kadar yükseltin. Üzerine ıspanaklı harcı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamur kızarana kadar pişirin. Pideyi fırından almadan önce, üzerine kaşar peynirini serpip, 5 dakika daha pişirin. Fırından alıp adaçayı yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.