Milföylü Soğan Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Klasik tatlardan sıkılanlar için yepyeni bir tarifle karşınızdayız. Soğan çorbasını, milföy hamuru ile birlikte denemiş miydiniz? Gelin, milföylü soğan çorbası nasıl yapılır, nasıl servis edilir birlikte görelim.

Milföylü Soğan Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Milföylü Soğan Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Margarini tencerede eritin. Soğanı ilave edip pembeleştirin. Şarapla ıslatıp buharlaşıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
  2. Et suyunu ve tuzu ilave edip soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanoz ve dereotu dallarını mutfak ipliği ile bağlayıp kaynamakta olan çorbaya ekleyin.
  3. Tencereyi ateşten alıp yeşillik demetini çıkarın.Çorbayı ısıya dayanıklı servis kâselerine paylaştırın.
  4. Milföy hamurunu unlanmış zemine alıp kâselerden biraz daha büyük olacak şekilde merdane ile açın.
  5. Hamurlarla kâselerin ağız kısmını kapatıp kenarlarını bastırarak yapıştırın. Hamurların üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında hamurun üzeri altın rengini alana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik soğan çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebzeli Çorbalar Milföylü Tarifler Diyet Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları