Milföy sepeti için
Keşkül için
Pratik tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip. Milföy hamurlarını fırına dayanıklı yağlanmış küçük kalıplara kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerlerini çatalla hafifçe delin. Kare kesilmiş alüminyum folyo parçalarının ortasına birer avuç kuru bakliyat yerleştirip folyoyu top şeklinde kapatın. Hazırladığınız alüminyum topları kase şeklini alması için milföylerin ortasına yerleştirin. Milföylerin kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoları çıkarın. Süt, şeker, yumurta sarısı, badem, hindistancevizi rendesi, antepfıstığı ve unu tencereye alıp karıştırın. Muhallebi kıvamında pişirin. Soğuyunca milföy kaselerinin içine paylaştırın. Çilek ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Lezzetli keşkül tatlısına buradan göz atabilirsiniz.