Kirazlı Milföy Pasta
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kirazlı Milföy Pasta Tarifi İçin

Malzemeler

Kirazlı sos için:

Labneli krema için:

Kirazlı Milföy Pasta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Milföy hamurlarını merdane ile inceltin. Süt ve yumurta akını çırpıp hamurların üzerine sürün.
  2. Hamurları fırın tepsisine alıp çatalla yer yer delin. 200 derece ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp tozşeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyin.
  4. Orta ateşte bir-iki taşım kaynatın. Kirazları kevgirle çıkarıp soğumaya bırakın. (Şerbeti başka bir tatlıda kullanabilirsiniz.) 
  5. Kremayı hazırlamak için; yumurtaların sarılarını ayırıp tozşekerle çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın ve sarılı karışıma ekleyin.
  6. Labne peynir ve nişastayı ekleyip karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  7. Pişirdiğiniz milföylerin herbirini iki eşit parçaya keserek 12 dikdörtgen elde edin. Kremayı sıkma torbasına alın.
  8. 4 milföyün üzerine krema sıkıp kiraz tanelerini yerleştirin. Bu şekilde 3?er katlı 4 pasta hazırlayıp servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Farklı bir tat denemek için, çilekli milföy pasta tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları