Çökelekli Kolay Gömme
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çökelek, özellikle Karadeniz yöresinde tüketilen bir peynir çeşididir. Silifke'de ham çökelek, Trakya'da ekşimik, Hatay'da sürk, Azerbaycan'da şor, Rize'de ise minci ismiyle bilinir. Gelin, çökelekli kolay gömme nasıl yapılır birlikte görelim.

Çökelekli Kolay Gömme Tarifi İçin

Malzemeler

İç malzeme

Çökelekli Kolay Gömme

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yufkalardan birini yağlanmış  dikdörtgen fırın kabına kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Üzerine 1 kaşık sıvıyağ gezdirin. 
  2. İkinci yufkayı ufak parçalara bölüp üçte birini kalıba yayın. Üzerine 1 kaşık yağ gezdirip kalan yufka parçalarının yarısını ekleyin.
  3. Soğanları soyup robotta kıyın. Çukur bir kaba alıp peynir, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, labne peyniri ve naneyi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  4. Soğanlı harcı yufkanın üzerine yayıp kalan yufka parçalarıyla kapatın. 1 kaşık yağ gezdirip dışa sarkan yufkaları içe doğru kıvırın.
  5. Yumurta sarısı ile sıvıyağı bir kapta karıştırıp yufkanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları