Calzone
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağından dünyaya yayılan calzone, 'katlanmış pizza' anlamına gelir. İçinde farklı sebzeler ve sosları kullanılır. Genellikle ricotta, parmesan ve mozzarella peyniri ile hazırlanır. Gelin, İtalyan usulü calzone nasıl yapılır birlikte görelim.

Calzone Tarifi İçin

Malzemeler

Calzone

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı piyaz doğrayıp zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Domatesleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin.
  2. Sosisleri ince dilimleyip ekleyin. Zeytin, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve her birini 20 cm çapında açın.
  3. Domatesli karışımı hamurun yarısına yerleştirin. Kekik ve küp doğranmış mozzarella parçalarını dizin.
  4. Kenarlarını soğuk su ile ıslatıp hamuru yarım ay şeklinde kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Elmalı cevizli milföy
Air Fryer'da Milföy Mantı
Pesto soslu pizza
Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları