- Unu bir kaba eleyin. Ortasını açıp eritilmiş ılık margarin, yumurta, su ve tuzu ekleyip orta sertlikte bir hamur hazırlayın.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. İç malzeme için soğanları temizleyip kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın.
- Tavuk kıyma, maydanoz, soğan, tuz ve karabiberi bir kaseye alıp karıştırın.
- Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp kareler halinde kesin. Karelerin üzerine tavuklu harç yerleştirin.
- Dört ucunu ortada birleştirerek şekil verin. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine eritilmiş margarin gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- 6 su bardağı sıcak suyu gezdirerek döküp tepsiyi tekrar sıcak fırına verin.
- Üzeri için margarini tavada eritip salçayı ekleyin ve pişirin. Mantıyı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, kıyma ile hazırlanan klasik tepsi mantısı tarifine göz atabilirsiniz.