Starbucks Kurabiyesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvenin yanında sunabileceğiniz ödüllü starbucks kurabiyesini evde hazırlamaya ne dersiniz? Oldukça kolay bir şekilde hazırlanan starbucks kurabiyesi, damla çikolatası ile tatlandırılmıştır. Kıtır kıtır lezzetiyle dünyanın birçok yerinde ilgi görmeyi başarmıştır. Peki, evde starbucks kurabiyesi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, starbucks kurabiyesi için detaylara başlayabiliriz.

1 Porsiyon Starbucks Kurabiyesi Kaç Kalori?

Farklı tatlar denemek isteyenler için kül kurabiyesi ve mısır gevrekli kurabiye tarifini buraya bırakıyoruz.

Starbucks Kurabiyesi Tarifi İçin

Malzemeler

Starbucks Kurabiyesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kabın içerisine şeker ve yumurta sarılarını ekleyerek karıştırın.
  2. Üzerine vanilya, su ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin.
  3. Kabartma tozu ve tarçını da ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
  4. Unu eleyerek azar azar ekleyin ve hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  5. Hamur şekli bozulmayacak bir kıvama geldiğinde ceviz ve damla çikolatayı ekleyerek yoğurun. Ancak yoğurma işlemi 1-2 dakikayı geçmesin.
  6. Hamuru iki parçaya ayırdıktan sonra silindir şekli verin.
  7. Kurabiye hamurunu buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, kurabiyelere şekil vererek dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında (fanlı) 12 dakika pişirin.
  10. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacaktır. Soğuduktan sonra ise dışı çıtır, içi yumuşak kalır.
  Servis Önerisi

Starbucks kahvesini americano kahve, filtre kahve, demle bitki çayları ve zencefilli limonata ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kurabiye yapımında her ne kadar margarin de kullanılabilirse de tereyağı her zaman daha iyi sonuç verecektir. Tereyağı kurabiyenizi hem daha gevrek hem de daha lezzetli hale getirecektir. 
  • Kurabiyede pudra şekeri kullanımı kurabiyenin dokusunu daha istenilir kılan unsurlardandır. 
  • Kabartma tozu kullanmak kurabiyenin yapısını ve dokusunu daha yumuşak yapacaktır. Aynı zamanda hafif kabarmasını beklediğiniz kurabiyeler için de yaş maya kullanabilirsiniz. 
  • Kurabiye hamurunu iyi yoğurmak ve dinlendirmesini yapmak gerekmektedir. 
  • Kullanılacak olan tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir. Bu unsur kurabiyenin yoğrulmasını ve yağın hamur içinde homojen bir şekilde dağılmasını sağlayacaktır.
  • Hamura çikolatalar eklendikten sonra fazla yoğrulmamalıdır. Burada amaç çikolataların ısı ile birlikte eriyerek dağılmasını engellemektir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye