Portakal Şerbetli Kurabiye
Selin Hıdır
441 Tarif       0 Takipçi
Portakal şerbetli kurabiye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Portakal şerbetli kurabiye, taze portakalın ferahlatıcı aromasını şerbetle buluşturan nefis bir tatlı. Hem pratik hem de lezzetli olan bu kurabiyeler, çayın yanına mükemmel bir eşlikçi olacak. İşte Portakal şerbetli kurabiye tarifi:

Beyaz Çikolatalı, Portakallı Kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Portakal şerbetli kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon Portakal şerbetli kurabiye 150 kaloridir.

Portakal Şerbetli Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbet İçin:

Portakal Şerbetli Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı ve pudra şekerini ekleyip karıştırın.
  2. Portakal suyunu, vanilini ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Ardından yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  5. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar, üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
  7. Şerbeti hazırlamak için, bir tencerede su, şeker ve portakal kabuğu rendesini karıştırıp kaynamaya bırakın.
  8. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın ve limon suyunu ekleyin. Ardından ocaktan alın.
  9. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine, soğuk şerbeti dökün.
  10. Şerbeti çekmeleri için kurabiyeleri birkaç dakika bekletin. Şerbeti tamamen çekene kadar bir süre beklemeniz gerekebilir.
  11. Şerbeti çektikten sonra kurabiyeleriniz servise hazır! Üzerine pudra şekeri eleyip portakal kabuğu rendesi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Portakal şerbetli kurabiyeleri, özellikle çay ya da kahveyle servis edebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri servis etmeden önce, üzerine ince rendelenmiş portakal kabuğu ya da biraz ceviz içi serpebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri bir top dondurma veya bir bardak soğuk sütle sunabilirsiniz.
  • Eğer özel bir misafiriniz varsa, bu kurabiyeleri şık bir tabağa dizip yanına renkli meyveler (örneğin, çilek veya yaban mersini) ekleyerek sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamur çok sert olmamalı, yumuşak ama şekil verebilecek kadar dağılmayan bir kıvamda olmalı. Unu azar azar ekleyip karıştırarak hamurun kıvamını kontrol edebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz sıcak şerbeti üzerine dökmelisiniz. Bu, şerbetin kurabiyelere tam olarak çekmesini sağlar.
  • Şerbetin kıvamı, kurabiyelerin üzerinde iyi bir şekilde durmalı ama akıp gitmemelidir. Şerbeti kaynattıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte tutarak kıvamını koyulaştırabilirsiniz.
  • Kurabiyeleri fazla pişirmemeye özen gösterin. Fırında 15-20 dakika kadar pişirin; fazla pişirirseniz kurabiyeler sertleşebilir. Üstlerinin hafif pembeleşmesi yeterlidir.
  • Taze sıkılmış portakal suyu kullanmak, kurabiyelere daha doğal ve yoğun bir tat katacaktır. Sıkılmış portakal suyu ile elde edilen lezzet, şişelerdeki hazır portakal sularına göre çok daha lezzetli olur.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çikolatalı Rulo Kurabiye
Susamlı gevrek kurabiye
Kalpli Kurabiyeler
Fıstıklı Baklava Kurabiye
Ballı Kurabiye
Haşhaşlı Kurabiye