Pişmeyen Kurabiye Tarifi
Selin Hıdır
622 Tarif       0 Takipçi
Pişmeyen Kurabiye Tarifi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pişmeyen Kurabiye Tarifi: Sadece 10 dakikada hazırlanan, pişirme derdi olmadan buzdolabında sertleşen enfes pişmeyen kurabiye tarifi ile mutfağınızda harikalar yaratmaya ne dersiniz? Çikolatanın yoğun lezzetiyle birleşen yulaf ezmesi ve isteğe bağlı kuruyemiş dokunuşlarıyla pişmeyen kurabiye tarifi, hem pratikliğiyle hem de lezzetiyle gönülleri fethediyor. Peki; pişmeyen kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Çilekli Pişmeyen Cheesecake tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Pişmeyen kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon Pişmeyen kurabiye 140 kaloridir.

Pişmeyen Kurabiye Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Pişmeyen Kurabiye Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolata, tereyağı, süt, kakao ve şekeri küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte, karıştırarak çikolata tamamen eriyip homojen bir kıvam alana kadar ısıtın.
  2. Karışım pürüzsüz hale geldiğinde ocaktan alın, vanilini ilave edin ve güzelce karıştırın.
  3. Ardından yulaf ezmesini ve dilerseniz dövülmüş ceviz ya da fındığı ekleyin. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla iyice harmanlayın.
  4. Hazırladığınız karışımdan parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın ya da kaşıkla şekil verin.
  5. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip buzdolabında yaklaşık 1–2 saat dinlendirin.
  6. Soğuyup sertleştiklerinde kakao'ya batırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Özellikle sade Türk kahvesi veya filtre kahve ile servis edebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri servis etmeden önce üzerlerine kakao, hindistan cevizi veya pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Yanına birkaç meyve dilimi (çilek, muz gibi) veya 1 top vanilyalı dondurma ekleyerek daha şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.
  •  Kurabiyeleri minik şeffaf poşetlere koyup kurdeleyle bağlayarak hoş bir hediye alternatifi yaratabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yüksek ısı çikolatanın yapısını bozabilir, bu yüzden sabırlı olun ve karışımı düşük ısıda sürekli karıştırarak hazırlayın.
  • Karışım çok katı olursa kıvamı zor toparlanabilir. O yüzden yulafı kontrollü ekleyerek kıvamı ayarlayın.
  • Ceviz, fındık, badem ya da hindistan cevizi gibi farklı dokularla tarifi kişiselleştirebilirsiniz.
  • Kurabiye karışması yapışkan olabileceği için elinizi hafifçe ıslatmak şekil vermeyi kolaylaştırır.
  • Kurabiyelerin tamamen sertleşmesi için buzdolabında en az 1 saat bekletin. Acele ederseniz dağılabilirler.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kurabiye Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Vanilyalı Ay Kurabiye
Yoğurtlu Kurabiye
Amerikan Kurabiyesi
Orman Meyveli Kurabiye
Mini Çörek Otlu Kurabiye
Fındıklı Sütlü Kurabiye