Muz; ülkemizde Anamur ve Alanya’da yaygın olarak üretilen muz, özellikle mide dostu olarak bilinen bunun yanı sıra cilt sağlığı açısından da etkin maddeler içeren yararlı bir meyvedir. Besleyici olduğu kadar lezzetiyle de büyük küçük herkesin severek tükettiği muz, tatlı tariflerinde sıklıkla tercih edilir.
Malzemeler
İç harcı için
Üzeri için
Yumuşatılmış margarin, kakao, yoğurt ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerine nişasta, kabartma tozu, vanilya ve yeterince un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına dilimlenmiş muz ekleyin. Yuvarlayıp kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.