SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kurabiye Tarifleri
Kavala Kurabiyesi
Kavala Kurabiyesi
Güncelleme tarihi:
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
200 g kabuksuz badem
450 g tereyağı
200 g toz şeker
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya
900 g un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için
4 yemek kaşığı gül suyu
Pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Bademleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alıp iri kesin. Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Sırayla yumurta sarılarını ve vanilyayı ekleyin.
Un, kabartma tozu ve bademleri ilave edip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın.
Bir kurabiye kalıbıyla yarım ay şeklinde parçalar kesin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra üzerlerine elinizle gül suyu serpin. Bol pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Kurabiye Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Diğer Tarifler
Kurabiye Tarifleri
Benzer Tarifler
Kaymaklı bisküvi
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye