50 çatal için
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in çatal tarifleri listesinden iyi bir seçim.
Unu yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Eritilmiş ılık margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozu ve bir tutam tuzu una ilave edin. Hamuru pütürsüz olana kadar yoğurup 1 saat dinlendirin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içiyle unlanmış zeminde yuvarlayın. Uzun silindir şekli verin ve iki ucu çaprazlayıp üst üste birleştirin. Hamurları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160-170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.
Farklı bir versiyonu olan, klasik çatal tarifine buradan göz atabilirsiniz.