Fındıklı Sütlü Kurabiye
Selin Hıdır
609 Tarif       0 Takipçi
Fındıklı Sütlü Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fındıklı Sütlü Kurabiye Tarifi: Hem yumuşacık hem de nefis bir tat! Üzeri çıtır fındık içiyle süslenen, pratik ve lezzetli bu sütlü kurabiye tarifiyle misafirlerinizi şaşırtın. Fındıklı kurabiyeler, kahve ve çayın yanına mükemmel bir eşlikçi olacak. Peki; fındıklı sütlü kurabiye nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri: 

Muzlu Un Kurabiyesi tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Fındıklı Sütlü Kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon Fındıklı Sütlü Kurabiye 250 kaloridir.

Fındıklı Sütlü Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Fındıklı Sütlü Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir karıştırma kabında tereyağı, sıvı yağ, toz şeker, süt ve yumurtayı iyice karıştırın.
  2. Üzerine vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  4. Her bir kurabiye topunu önce yumurta beyazına, ardından dövülmüş fındığa batırın.
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kurabiyeleri dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, yaklaşık 20 dakika altı hafif pembeleşene kadar pişirin. Üstleri çok kızarmamalı, açık renkli kalmalı.
  7. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ilıkken veya tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fındıklı sütlü kurabiyeleri, sıcak bir çay veya kahve ile servis etmek mükemmel bir uyum yakalar.
  • Kurabiyeleri, şık bir tatlı tabağında sunarak misafirlerinize hoş bir ikramda bulunabilirsiniz. Fındıklı kurabiyeler, çikolata sosu veya biraz pudra şekeri serpilerek de servis edilebilir.
  • Yaz aylarında, kurabiyeleri bir top vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Hafif ve tatlı bir seçenek olarak kahvaltılarda, peynir ve zeytin gibi tuzlu atıştırmalıklarla dengeli bir şekilde sunulabilir.
  Püf Noktası
  • Hamurun çok sert olmaması önemlidir. Eğer kurabiyeleriniz sert olursa, hamura biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Hamur, ele yapışmayan ama yumuşak olmalıdır.
  • Fındıkları iri parçalara ayırmak, kurabiyelerin üst kısmında güzel bir doku sağlar. Ayrıca, fındıkların üzerine iyi yapışması için önce kurabiyeleri yumurta beyazına batırın, sonra fındığa bulayın.
  • Fırının sıcaklığı 170°C olmalı. Eğer fırınınızın ısısı çok yüksekse, kurabiyeler fazla pişebilir ve kuruyabilir. Fırında, sadece üst kısımlar hafifçe altın rengini alana kadar pişirin.
  • Taze ve lezzetli fındık kullanmaya özen gösterin. Eğer fındıklarınız eski veya bayatsa, kurabiyenin tadı da buna yansıyabilir. Fındıklarınızı hafifçe kavurup kullanmak, lezzetini artıracaktır.
  • Kurabiyelerinizi fırından çıkardıktan sonra, onları 5-10 dakika kadar tepside soğutun. Sonrasında tamamen soğuyana kadar bir tel ızgarada bekletin. Bu şekilde kurabiyeler daha çıtır olur.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kurabiye Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Yoğurtlu Kurabiye
Amerikan Kurabiyesi
Orman Meyveli Kurabiye
Mini Çörek Otlu Kurabiye
Pişmeyen Kurabiye Tarifi
Çimdik Kurabiye