SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Kurabiye Tarifleri
Erikli Yoğurtlu Kurabiye
Erikli Yoğurtlu Kurabiye
Güncelleme tarihi:
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Erikli Yoğurtlu Kurabiye Tarifi İçin
Malzemeler
250 g tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı pudra şekeri
5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
10-12 kırmızı erik
Üzeri için
Pudra şekeri
Erikli Yoğurtlu Kurabiye
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tereyağı, yoğurt, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri, un, vanilya ve kabartma tozunu geniş bir kaba alarak yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçlerine çekirdeklerini çıkarttığınız eriklerden koyup elinizle yuvarlayın.
Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Diğer Tarifler
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Air Fryer'da mısır gevrekli kurabiye
Acıbadem Kurabiyesi
Bonibonlu Kurabiye
Saten kurabiye
Margarinsiz Kurabiye
Misket Kurabiye