Geleneksel İrlanda ekmeği tarihsel olarak bir tavada gözleme olarak pişirilirdi çünkü yerli unlar maya ile birleştirildiğinde etkili bir şekilde kabarmaları için gereken özelliklere sahip değildi. Kabartma tozu bir alternatif sunsa da, ithal yüksek glütenli unların piyasaya sürüldüğü bir dönemde popülaritesi azaldı. İrlanda'da çeşitli sodalı ekmek türleri popülerdir. Soda ekmekleri kepekli, buğday unu, beyaz un veya her ikisi kullanılarak yapılır. Sevgili Bergüzar Erden’den lezzetini çok beğeneceğiniz tam tahıllı ve sodalı İrlanda ekmeği tarifi;
ŞEFİN ÖNERİSİ
Kalan İrlanda ekmeğini galeta unu olarak değerlendirebilirsiniz. Kalan ekmeği ufalayın ve fırında 20-30 dakika süreyle kuruttuktan sonra rondodan geçirin ve buzdolabında saklayın.
Alternatif olarak sodalı ekmek ve mayalı ekmek tarifine de göz atın.