- Hamur için; Maya, su, tuz ve şekeri hamur yoğurma kasesinde karıştırın. Mayanın iyice erimesi için bekletin.
- Karışıma bal kabağı püresi, yumurta sarısı, tuz, akçaağaç şurubu, zeytinyağı, tarçın ve 7 su bardağı unu ekleyip karıştırın.
- Geri kalan unu gerektikçe ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru un serptiğiniz bir tezgaha alarak 6-8 dakika yoğurun. Hamuru tekrar kabın içine alın ve üzerini nemli bir bezle kapatın. 1.5 saat dinlendirin.
- Mayalanan hamura şekil vermek için; Kabaran hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her 4 parçayı da 6 eşit parçaya ayırın.
- 6 parçanın her birini 3 cm kalınlığında şeritler şeklinde hazırlayın ve fotoğraftaki gibi dizin. Kalan 3 hamura da aynı işlemi uygulayın.
- Hamurları yuvarlak bir pişirme kabına yerleştirip hamur iki katı büyüklüğüne gelene kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika üzeri altın rengi olana kadar pişirin.
Örgü usulüyle hazırlanan sade challah tarifine göz atabilirsiniz.