Pilavuna
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pilavuna, Kıbrıs mutfağının yöresel lezzetlerinden biridir. İç harcı hellim ve lor peyniri ile doldurulan pilavuna, özellikle kahvaltılarda ve davet sofralarında ikram edilir. İsteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, Kıbrıs usulü pilavuna tarifine geçebiliriz.

Kıbrıs mutfağından kolakas ve molehiya tarifine de göz atın.

Pilavuna Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harç için:

Pilavuna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru maya, süt ve şeker bir kap içerisinde karıştırılarak 5 dakika bekletilir. 
  2. Kalan malzemeler yoğurma kabına alınır ve sütlü karışım eklenerek yoğurulur. Hamur mayalandırmaya bırakılır. 
  3. Harç için malzemelerin hepsi karıştırılır. 
  4. Hamur bezelere bölünür ve açılır. Açılan hamurların orta kısmına harç koyularak kenarlardan kapatılır.
  5. Yumurta sarısı üzerine sürülür. Çörekotu ve susam dökülerek 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Davet Yemekleri Peynirli Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Glutensiz Pankek