Orama
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kırgızistan mutfağıyla özdeşleşen orama, yufkanın kıyma, patates, havuç ve soğanlı harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Rulo şeklinde sarılan el açmayı yufkalar, tencerede pişirilir. Genellikle acı biberli yoğurt eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, Kırgız usulü orama tarifi için detaylara geçebiliriz.

Orama Tarifi İçin

Malzemeler

Yufkası için:

İç harcı için:

Orama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle un ve tuzu karıştırıp üzerine suyu yavaş yavaş ilave edin. Kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini nemli bezle örterek dinlendirin. 
  3. İç harcı için, soğanları ince ince doğrayın ve tavada az yağda karıştırın.
  4. Üzerine baharatları ekleyin. Daha sonra rendelenmiş havuç ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  5. Kuzu kıymayı ilave edin. Patatesleri de rendeledikten sonra tavaya ekleyerek karıştırın. 
  6. Hazırladığınız iç harcı kenara alın.
  7. Hamurları 2-3 eşit parçaya ayırın ve merdane yardımıyla yufka şeklini alıncaya kadar açın.
  8. Açtığınız yufkaya fırça yardımıyla sıvı yağ sürün ve iç harcı ekleyerek rulo şeklinde sarın. 
  9. Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra, yapışmaz yüzeyli tencereye yağlı kağıt serin. 
  10. Hazırladığınız yufkaları tencereye yerleştirin ve buharda 30 dakika pişirin. Daha sonra pişen oramanın dışını tekrar yağlayın ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Küçük sos tavasında sıvı yağ ve acı toz biberi karıştırın. Oramanın üzerine önce yoğurt, sonra acı biber yağını ekleyerek servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Farklı Et Yemekleri MasterChef Tarifleri