Kafkas Çöreği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Baharatların karışımı ile hazırlanan Kafkas çöreği daha pişirmeden evinizi mis gibi kokutacak. Farklı lezzetlere açıksanız aromatik bu çöreğe bayılacaksınız. Tatlı ve tuzlu tariflerde kullanabilirsiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Kafkas Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için;

Kafkas Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baharatları, un ve şekeri bir kap içerisinde karıştırın.
  2. Kuru karışımın ortasında boşluk bırakın.
  3. Su, tereyağı ve mayayı ekleyin ve karıştırın.
  4. Kuru malzemeler ile karıştırarak yoğurun.
  5. Hamuru mayalandırın.
  6. Mayalanan hamuru dört eşit parçaya bölerek şekillendirin.
  7. Şekillendirdiğiniz hamurları mayalandırmaya bırakın.
  8. Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarısı sürün, etrafına bıçak ile çizikler atın. Susam serptikten sonra 180 derece fırında pişirilir.
  9. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tatlı ve tuzlu eşlikçiler ile birlikte tüketebilirsiniz. 
  Püf Noktası
  • Tarifteki su miktarını su ile yarı yarıya değiştirerek kullanabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna
Glutensiz Pankek