Yufkalı Tandır Böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Yufkalı Tandır Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Yufkalı Tandır Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için kıyma ve tereyağını tencerede kavurun, soğanı ekleyin. 10 dakika kadar kavurduktan sonra tuzunu, baharatını ve kıyılmış maydanozu ilave ederek tatlandırın. Kıymalı harcınızı soğumaya bırakın. 
  2. Ara katman için verilen tereyağını eritip ılıtın. Büyük yuvarlak bir tepsinin dibini yağlayın ve ilk iki yufkayı yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp üçüncü yufkayı da serin. 
  3. Kıymalı harcın yarısını yayın, sonra aynı şekilde dördüncü ve beşinci yufkayı serip kalan harcın tamamını üzerine yayın. Son olarak altıncı yufkayı üzerlerine kapatın. 
  4. Yufkaların üzerine eritilmiş yağ ve yumurta sarısını sürün. En son çörek otu ile susam serpin. Yufkayı bir bıçakla dilimleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar, 25-30 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Konya Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Karaköy Böreği
Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği