Yeşil mercimeğin böreği mi olur diyenlere sözümüz var. Pastırma ile mükemmel bir ikili oluşturan yeşil mercimek aynı zamanda vitamin deposu. Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. 1 tutam tuz ekleyip mercimekler hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mercimekleri süzüp bir kaba alın. Yumurtalar ve sıvıyağı ilave edip karıştırın. Pastırmanın çemenlerini temizleyip doğrayın ve mercimekli karışıma ekleyin. Yufkayı yağlanmış dikdörtgen kalıba buruşturarak yayın. Üzerini mercimekli karışım ve yufka şeklinde tamamlayın. Kaşarpeynirini serpip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Dilerseniz, haşhaş ezmeli mercimekli börek tarifine de göz atabilirsiniz.