Tahinli Börek
Selin Hıdır
408 Tarif       0 Takipçi
Tahinli börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlara! Yumuşacık hamuru ve nefis tahinli iç harcıyla, tahinli börek sofralarınıza lezzet katacak. İşte Tahinli börek tarifi:

Tahinli Susamlı Rulo tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Tahinli börek kaç kaloridir?

Bir porsiyon Tahinli börek 280 kaloridir.

Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya

Tahinli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzeri için:

Tahinli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir karıştırma kabının içerisine ılık süt ilave edin. Sütün içerisine maya ve şeker ekleyip, tel çırpıcıyla karıştırın. 
  2. Kabın üzerini streç filmle kapatın ve mayanın aktifleşmesi için yaklaşık 10 dakika bekletin. 
  3. Yoğurma kabına kontrollü bir şekilde un ekleyin. 
  4. Üzerine diğer malzemeleri ve aktifleşen mayayı da ilave edin. 
  5. Hamuru yoğurarak ele yapışmayan, yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. 
  6. Hamurun üzerini streç filmle kapatın ve en az bir saat mayalanması için bekletin. 
  7. Mayalanan hamuru 1-2 kez daha yoğurarak havasını alın. 
  8. Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve bezeler oluşturun. 
  9. Her bir bezeyi merdane kullanarak yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. 
  10. Açtığınız hamurun üzerine, önceden karıştırdığınız tahin ve şeker karışımını her yerine eşit şekilde sürün. 
  11. Hamuru rulo şeklinde sarın, tezgahta yuvarlayarak inceltin ve sarmal biçimde sararak tepsiye dizin. 
  12. Bu işlemi tüm bezeler için tekrarlayın. Tahinli börekleri tepsi mayası için yaklaşık 15 dakika bekletin. 
  13. Üzerine yumurta sarısı sürün, ceviz ve susam serpin. 
  14. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. 
  15. Fırından çıkan tahinli börekleri sıcak servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Tahinli böreğin yanında soğuk ayran veya şerbet servis edebilirsiniz. Ayran, böreğin tatlı-tuzlu dengesini tamamlar.
  • Yoğurtlu, sarımsaklı bir sos veya zeytinyağlı, limonlu bir sosla servis ederek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru çok ince açmak, böreğin çıtır ve gevrek olmasını sağlar. Ancak aşırı inceltmek de hamurun kırılmasına yol açabilir, bu yüzden dikkatli olun.
  • Tahin, şeker ve sıvı yağ karışımını iyice çırpın, böylece homojen bir iç harç elde edersiniz. İyice karıştırmak, tahinin kesilmesini engeller.
  • Böreğin üst kısmını iyice yağladığınızda, pişerken üzerinin altın renginde ve gevrek olmasını sağlarsınız. Fırına vermeden önce böreğin üzerini yağlamak oldukça önemlidir.
  • Rulo yaparken dikkat edin, hamurun kenarlarını sıkıca kapatmak, iç harcın dışarıya sızmasını engeller.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tiropita
Yalancı boyoz böreği
Gonca gül böreği
Fiyonk börek
Tahin pekmezli tatlı börek
Bülbül yuvası böreği