Tahin Pekmezli Tatlı Börek
Selin Hıdır
414 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dışı çıtır, içi bol tahin ve pekmez dolu bu nefis börek, ceviz ve tarçının eşsiz aromasıyla damakları şenlendiriyor!

Tahin Pekmezli Tatlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Tahin Pekmezli Tatlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle yufkayı tezgaha alın ve üzerine tahin, pekmez, ceviz ve tarçının yarısını eşit şekilde serpin.
  2. Üstüne diğer yufkayı koyun. Bir miktar tahin ve pekmezi ayırarak, kalan malzemeleri ikinci yufkanın üzerine serpin.
  3. Yufkayı iki kenarından ortaya doğru rulo yaparak katlayın ve ortada buluşturun. Diğer kenarından da aynı şekilde rulo yapıp ortada birleştirin. Yufkayı ortadan ikiye kesin ve uzun şeritleri iki santimetre genişliğinde dilimleyin.
  4. Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine biraz tahin gezdirin.
  5. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında, yaklaşık 20 dakika veya kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkan börekleri biraz ılınmaya bırakın, ardından üzerine pekmez gezdirip tarçın serpiştirerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Tiropita
Yalancı boyoz böreği
Gonca gül böreği
Fiyonk börek
Bülbül yuvası böreği
Rumeli böreği