Malzemeler
İç harcı için
Üzeri için
Ispanakları yıkayın. Hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün. 1 kaşık tereyağı ve 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtın. Ispanakları ekleyin. Bol suyla yıkanıp suyu süzülmüş ve kıyılmış maydanoz, kıyılmış sarımsak, 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefili ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tavayı ocaktan alıp rendelenmiş Kars gravyerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Lor peyniri ve kremayı bir kasede çırpın. Kalan tereyağını ve zeytinyağını tavada ısıtın. İlk yufkayı içi yağlanmış 26 cm çapında kelepçeli kalıbın içine kenarları dışına taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yağ karışımından sürün. Diğer 3 yufkayı da aralarına yağ karışımından sürerek kalıba yerleştirin. Ispanaklı harcı son yufkanın üzerine yayın. Bir yufkayı harcın üzerine yerleştirin. Lor peynirli karışımı yufkanın üzerine ekleyin. Peynirli harç üzerinde 4 çukur oluşturun. Çukurların içine yumurtaları kırın. Üzerine kalan 3 yufkayı aralarına yağ karışımından sürerek kalıbın içine yayın. Yufkanın üzerine yağ karışımından sürün. En alttaki yufka kalacak şekilde kenardan sarkan diğer yufkaları kesin. En alttakı yufkanın kenarları kalıbın içine katlayarak yerleştirin. Yağ karışımından sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat pişirin. Ilık servis yapın.