Şık görünümü ve pratik yapımıyla sofralarınıza farklı bir dokunuş katacak bu böreği, fırından çıktıktan sonra sıcak servis ederek sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Kese böreğinin iç harcı için sebzeleri küp küp doğrayın ve geniş bir tavada öncelikle havuçları soteleyin. Ardından mantar, soğan ve biberleri ekleyerek sebzeler suyunu çekene kadar kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Yufkayı ikiye katlayıp bir kase yardımıyla yuvarlaklar halinde kesin.
Sebzeli iç harcı yufkaların içine yerleştirin, kese gibi büzüp maydanoz sapı veya ip yardımıyla sıkıca bağlayın ve üzerini bir fırça yardımıyla yağlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan kese böreklerini sıcak servis edin.