Rumeli Böreği
Selin Hıdır
587 Tarif       0 Takipçi
Rumeli böreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enfes sosuyla çay saatlerinize ve sofralarınıza lezzet katacak nefis bir börek!

Rumeli Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Rumeli Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavukları su ve limon ile haşlayın, ardından didikleyerek tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  2. Yufkayı dört eşit parçaya bölüp her bir parçayı eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
  3. Yufkanın geniş kısmına didiklenmiş tavukları yayın, içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın.
  4. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 20 dakikanın sonunda börekleri fırından çıkarıp üzerine tavuk suyu gezdirin, ardından 15 dakika daha fırınlayın.
  5. Bir sos tenceresinde tereyağını eritip üzerine un ekleyin ve kavurun. Ardından yoğurt, ezilmiş sarımsak, yumurta sarısı ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Tavuk suyunu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşmaya başladığında sirkeyi ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
  7. Fırından çıkardığınız böreklerin üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Bohça Böreği
El Açması Kıymalı Börek
Parmak Börek
Tiropita
Yalancı boyoz böreği