SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek
Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek
Güncelleme tarihi:
06 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
12 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
10 pirinç yufkası
1 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kırmızı pul biber
Kekik
Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Yumurta ve yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın. Pirinç yufkalarını 30 saniye kadar suda bekletip yumuşatın.
Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine aralarına yumurtalı karışımdan sürerek 5 kat yufka dizin.
İç harcı için rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine kırmızı pul biber ve kekik serpip yufkaların üzerine yayın.
Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı karışımdan sürerek dizin. Kalan yumurtalı karışımı son yufka katının üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Klasik
çarşaf böreği tarifi
ni de notlarınız arasına ekleyin.
Tarif Kategorileri
Glutensiz Tarifler
Kahvaltılık Tarifler
Börek Tarifleri
Diyet Yemekleri
Çay Saati Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği