Peynirli Zarf Böreği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İncecik açılan hamurun arasında dereotu ve lor peynirinin nefis uyumuyla hazırlanan bu böreğin tadını çıkarabilirsiniz.

Peynirli Zarf Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harç için:

Katlara sürmek için:

Peynirli Zarf Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir karıştırma kabında su, sıvı yağ, tuz ve kuru mayayı iyice karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek yoğurmaya başlayın ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. 
  2. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat dinlendirin. 
  3. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Her parçayı açın ve 2 bezeyi birleştirerek yağlayın, sonra tekrar açın. Toplamda 4 adet açılmış yufka elde edin ve her birinin arasını mutlaka yağlayın. 
  4. Yufkanın ortasına iç harcı yerleştirin ve zarf şeklinde kapatın. Üzerini bir fırça yardımıyla yağlayın. 
  5. Hazırladığınız zarf böreklerini yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrollü bir şekilde yaklaşık 40 dakika pişirin. 
  6. Fırından çıkan zarf böreklerini sıcak olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Peynirli Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik
Biber böreği