Sahur için tok tutan peynirli ve kaymaklı börek tarifi...
- İç malzemesi için peynirleri bir kaba alın. Kıyılmış maydanozu ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
- Yumurtalar ile kaymağı çatalla iyice ezin. Sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpın. Yufkalardan bir tanesinin üzerine kaymaklı karışımdan ince bir tabaka halinde sürün. Daha sonra yağlanmış küçük bir fırın tepsisine hafifçe buruşturarak serin. İç malzemeden üzerine serpin. Aynı işlemi üç kat yufka olacak şekilde tekrar edin. En son katın üzerine kalan kaymaklı karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirip dilimleyerek servis yapın.
Pratik kaymaklı büzme börek tarifi için tıklayın.