Peynirli Puf Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Peynirli Puf Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Peynirli Puf Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün.
  3. Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Ufalanmış beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın.
  4. Dinlenmiş hamuru 2 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Hamurdan küçük dikdörtgenler çıkarıp kenarlarına harçtan yayın ve üçgen şeklinde kapatın.
  5. Kenarlarından tırtıklı kesiciyle geçip şekil verin. Ayçiçeği yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün ve servis yapın.

Farklı bir versiyonu olan, klasik puf böreği tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik