SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Pazılı Sahur Böreği
Pazılı Sahur Böreği
Güncelleme tarihi:
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Sahur Böreği Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
4 yufka
İç harcı için
3 soğan
4 yemek kaşığı onca sızma zeytinyağı
1 demet pazı
Tuz
Karabiber
100 g beyaz peynir
Sosu için
3 yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
Pazılı Sahur Böreği
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanları sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
İnce kıydığınız pazıyı ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
Pazılı harç ılındıktan sonra rendelediğiniz beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Yumurta, ayçiçek yağı ve yoğurdu bir kasede çırpın.
İlk yufkayı sızma zeytinyağı ile yağladığınız 30 cm çapındaki bir tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin.
Üzerine yoğurtlu sostan sürün. Kalan yufkalardan parçalar kopartarak üzerine yayın. Yufkaların üzerine pazılı harçtan ilave edin.
Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işleme aynı sıralama ile devam edin. Kenarlarından sarkan yufkayı üzerine kapatın.
Kalan yoğurtlu sosu üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Börek Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Benzer Tarifler
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik