Pazılı Çiğ Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Çiğ Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

İç harcı için

Pazılı Çiğ Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. İçine yumurta, su, ayçiçeği yağı, sirke maden suyu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırarak hamur haline getirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika dinlendirin. Ayıklayıp yıkadığınız pazıları doğrayın. İçine yumurta, un, ufak parçalara ayırdığınız peynir, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Dinlendirdiğiniz bezeleri unladığınız bir zeminde 2 mm kalınlığında açın. Yufkanın bir tarafına pazılı harcınızdan koyarak diğer kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırarak kapatın. Hamurları kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartıp fazla yağını süzün. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Kızartma Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik