Patlıcanlı Arnavut Böreği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Özgür Bakır

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Patlıcanlı Arnavut Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harç için:

Katlara sürmek için:

Patlıcanlı Arnavut Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir karıştırma kabında su, sıvı yağ, tuz ve kuru mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. 
  2. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. 
  3. İç harç için soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. 
  4. Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız patlıcanları derin yağda kızartın. 
  5. Kızarttığınız patlıcanları, kavurduğunuz soğanlarla birleştirin. Üzerine tuz, karabiber ve baharatları ekleyin ve soğuması için bir kenara alın. 
  6. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya ayırın. Merdane kullanarak tepsi boyutunda bir hamur açın. Tepsinin kenarlarından hamuru dışarı sarkıtın. 
  7. İç harcı ortasına ekleyin ve eşit bir şekilde yayın. Diğer parçayı da aynı şekilde açın ve iç harcın üzerine gelişigüzel yayın. Altta kalan hamurun fazlalıklarını kıvırarak üstteki hamurla kapatın. Üzerine bol miktarda yağ sürün. 
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. 
  9. Fırından çıkan patlıcanlı Arnavut böreğini dilimleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Patlıcanlı Tarifler

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği