Patatesli Ve Sebzeli Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay sohbetleri için kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Ana malzemeleri rokfor peyniri, örgü peynir, patates,domates ve dereotu olan patatesli ve sebzeli böreği, yaklaşık 50 dakika içerisinde hazırlayarak sofranın baş köşesine koyabilirsiniz. Hazırsanız, patatesli ve sebzeli börek nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Börek tarifleri arasında çok beğenilen Kırşehir'in meşhur çullama tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Patatesli Ve Sebzeli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Sebzeli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip patatesleri haşlayın. Süzüp soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  2. Kabağın uç kısımlarını kesip kabuğunu soymadan patates gibi küp şeklinde doğrayın. Domatesleride dörde kesin.
  3. Yoğurt, mısırözü yağı ve yumurtaları bir kasede iyice çırpın. Rokfor peynirini ufalayın. Örgü peynirini küp şeklinde doğrayın.
  4. Elenmiş un, kabartma tozu ve baharatı derin bir kasede karıştırıp harmanlayın. Kalan malzemeyi de ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kare şeklinde dilimleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik