Mayayı küçük bir kasede toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin. Kalan sütü, ayçiçek yağını ve tuzu ilave edip karıştırın.
Azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamur toparlanmaya başlayınca unlanmış tezgaha alın. 5-10 dakika daha iyice yoğurup hamuru 8 bezeye ayırın.
Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini erittiğiniz tereyağı ve ayçiçek yağı karışımıyla yağlayıp, üst üste yerleştirin. 8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin.
Parmaklarınızla bastırarak inceltin. İncelen yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, rendelenmiş dil peyniri ve pastırma yerleştirin. Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin.
Mayalanması için 30 dakika bekletin. Üzeri için eritilmiş tereyağı ve yumurta sarısını küçük bir kasede karıştırın.
Fırçayla böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, beyaz peynirle hazırlanan çarşaf böreği tarifine de göz atabilirsiniz.