Parmak Börek
Selin Hıdır
654 Tarif       0 Takipçi
Parmak Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Parmak Börek Tarifi: Geleneksel lezzetleri sevenler için nostaljik bir tat, modern sunumları sevenler için şık bir atıştırmalık… Parmak börek; ister kahvaltıya, ister çay saatine, ister sürpriz misafirlere hazırlayabileceğiniz kadar pratik. İşte Parmak Börek yapılışı, tarifi ve malzemeleri: 

Kuru Üzümlü Sigara Böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Parmak Börek kaç kaloridir?

Bir porsiyon Parmak Börek 300 kaloridir.

Parmak Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Yufkayı ıslatmak için:

Üzeri için :

Kızartma seçeneği için:

Parmak Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Lor peyniri, doğranmış maydanoz ve tuzu karıştırın.
  2. Her yufkayı önce dörde, sonra her çeyrek parçayı 2-3 üçgen olacak şekilde kesin.
  3. Her üçgenin geniş kısmına 1 tatlı kaşığı kadar harç koyun.
  4. Kenarlarını çok hafif içe katlayarak sıkıca rulo yapın (sigara böreği gibi ama daha kalın sarın).
  5. Açılmamaları için uçlarını suyla hafifçe ıslatıp yapıştırın.
  6. Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın.
  7. Parmak börekleri altın rengi alana kadar kızartın.
  8. Havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  9. Parmak börekler servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Taze domates ve salatalık dilimleri ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Közlenmiş biber veya taze nane ile süslenmiş yoğurtlu dip sos ile servis edebilirsiniz.
  • Yaz aylarında naneli ayran veya buzlu ev yapımı limonata ile servis edebilirsiniz.
  • Börekleri uzun bir servis tabağına aralıklı dizip, üzerine biraz susam serpiştirilmiş yoğurt sos gezdirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yufkaların taze ve nemli olması, sararken kırılmamalarını sağlar. Eğer biraz bayatsa, temiz bir bezle sarıp 10 dakika bekletirsen yumuşar.
  • Lor peyniri çok suluysa süzün. Aksi takdirde börek pişerken yufkayı ıslatır, içi dağılır.
  • Yağ yeterince kızgın değilse börek yağı emer. Isındığını anlamak için bir parça yufka atıp hemen yüzeye çıkıp çıtlamasına bakabilirsiniz.
  • Daha çıtır bir sonuç için börekleri fırına vermeden önce 10 dakika buzdolabında bekletebilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp birkaç damla süt eklerseniz daha güzel kızarır.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Pratik Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek
Bohça Böreği
El Açması Kıymalı Börek
Tiropita
Yalancı boyoz böreği
Gonca gül böreği