Mısır Unlu Keçi Peynirli Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Mısır Unlu Keçi Peynirli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İçi için:

Açmak için:

Islatmak için:

Mısır Unlu Keçi Peynirli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için unu derin bir kaba eleyin ve tuzu ekleyip harmanlayın. Suyu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru 20 küçük bezeye ayırın. Her birini hafif unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. Sonra tek tek mısır unu ile unlayarak açabildiğiniz kadar ince açın. Temiz bir masa örtüsünün üzerine serip kurumamaları için aralarına mısır unu serperek üstlerini örtün. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  3. Ocak üstü sacı ya da elektrikli sacı ısıtın ve yufkaları tek tek sacda arkalı önlü hafif kurutun. Yufkaların birini yağlanmış yuvarlak bir tepsiye alın. Süt ve sıvı yağı bir kapta karıştırıp kaşık yardımıyla yufkanın üzerine gezdirin. Sonra peynir karışımından serpiştirin. Diğer yufkayı üzerine kapatın ve süt-yağ karışımını gezdirin. Tekrar peynir serpin. Bu şekilde tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üstteki yufkayı sadece süt yağ karışımıyla ıslatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt-üst kızarana kadar pişirin. Fırından alıp dilimleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği