Mercimekli Börek
Selin Hıdır
206 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yufkalar, haşlanmış yeşil mercimek, soğan ve baharatlarla hazırlanan nefis iç harcıyla birleşiyor. Fırında kızaran börekler, üzerine sürülen sütlü sos ve yumurta ile altın rengini alıyor. Pratik ve sağlıklı bu börek, sofralarınıza harika bir lezzet katacak. İşte Mercimekli börek tarifi:

Bir porsiyon Mercimekli börek kaç kaloridir?

Bir porsiyon Mercimekli börek 250 kaloridir.

Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya

Mercimekli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Sosu için:

Üzeri için:

Mercimekli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mercimekli böreğin iç harcı için önce mercimekleri kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. 
  2. Soğanları küp şeklinde doğrayın ve sıvı yağda sotelemeye başlayın. 
  3. Ardından salçayı, haşlanmış mercimeği ve baharatları ekleyip birkaç dakika kavurun, karışımı ocaktan alın. 
  4. Derin bir kasede süt, sıvı yağ ve sodayı iyice karıştırın. 
  5. Bir yufkayı açın ve üzerine hazırladığınız sostan sürün. 
  6. Üzerine mercimekli harçtan koyup rulo şeklinde sarın. 
  7. Bu işlemi tüm yufkalar için tekrarlayın. 
  8. Rulo halindeki yufkaları istediğiniz büyüklükte verev şeklinde dilimleyip tepsiye dizin. 
  9. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar, yaklaşık 20-30 dakika pişirin. 
  11. Fırından çıkan mercimekli böreği sıcak olarak servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Mercimekli böreği, cacık veya sade yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
  • Taze yeşillikler ve mevsim sebzelerinden oluşan bir salata ile servis ederek, böreğinizi daha hafif ve dengeli hale getirebilirsiniz.
  • Mercimekli börek, çay saati için mükemmel bir seçenek olur. Hafif ve besleyici bir atıştırmalık olarak misafirlerinize sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Mercimeklerin fazla sert olmaması için iyice haşlanmış olmalarına dikkat edin. Mercimeklerin çok fazla su çekmesini engellemek için suyunu süzmeden kullanmayın.
  • Baharatları damak zevkinize göre ayarlayarak, böreğin lezzetini daha da kişiselleştirebilirsiniz.
  • Mercimekli böreği fırından çıktıktan sonra mümkünse sıcak servis edin. Sıcak iken yufkalar daha çıtır, iç harcı ise yumuşak olur.
  • Yufkaları birer birer açıp her katın üzerine sos sürüp, harcı koyarak sarın. Bu, böreğin daha gevrek olmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği