Mayalı, Patatesli Bükme Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mayalı hamur ile hazırlanan bükme börek, genellikle Afyon ve çevresinde tüketilen bir hamur işidir. Bükme böreği yapımında en çok tarcih edilen iç harç mercimek ve patatestir. Hamurun iç harçla doldurulup kıvrılmasıyla hazırlanan bükme böreği, ismini görünümünden alır. Malzemeler hazırsa mayalı patatesli bükme böreği tarifine başlayabiliriz.

Mayalı, Patatesli Bükme Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Mayalı, Patatesli Bükme Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Börek hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine (son kat hariç) tereyağı sürerek 6 kat yapın.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurları birlikte yarım parmak kalınlığında açın.
  4. İç harcı hazırlamak için rendelenmiş patates, rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın.
  5. Patatesli harcın yarısını hamurun üzerine serpip yayın. Üç parmak kalınlığında şeritler kesin.
  6. Her şeridi kenarından başlayarak verev şekilde rulo yapıp sarın. İstediğiniz uzunluklar da kesin. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
  7. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Çay Saati Tarifleri Patatesli Tarifler Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği