SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Mantarlı Rulo Börek
Mantarlı Rulo Börek
Güncelleme tarihi:
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Rulo Börek Tarifi İçin
Malzemeler
Hamur için:
1 kg patates
2 yumurta
3 su bardağı un
Tuz
Karabiber
İç malzeme:
500 gr mantar
2 soğan
50 gr margarin
Yarım çay bardağı süt kreması
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Mantarlı Rulo Börek
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.
Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın.
40 gr margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün.
Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Mantarlı Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik