Lobyani (Barbunya Böreği)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lobyani, hem barbunya böreği, hem de yahudi böreği ismiyle bilinen bir börek çeşididir. Yapımında milföy hamuru ve kuru barbunya kullanılan bu börek, özellikle farklı tatlar denemek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetlerdendir. Yemek kültürü yazarı Sevgili Ayfer Yavi'den lobyani tarifi için detaylara geçebiliriz.

Lobyani (Barbunya Böreği) Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Üzerine sürmek için:

Lobyani (Barbunya Böreği)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunyaları geceden suya bırakın. Ertesi gün yağ, soğan ile pelte gibi olana kadar pişirin. 
  2. Sıcak sıcak ezin. İnce açtığınız milföy hamuruna iç malzemeyi hamurunuz sonlanana kadar kat kat dizin. 
  3. En üstteki hamura çırpılmış yumurta sürerek fırında 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Milföylü Tarifler Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik