Közleme Usulü Patlıcanlı Börek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Közleme Usulü Patlıcanlı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Beşamel sos için

Közleme Usulü Patlıcanlı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

  1. Hamur için tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Un, tuz ve kabartma tozunu çukur bir kaba eleyin.
  2. Tereyağı ve yoğurdu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölüp her birine yuvarlak şekil verin.
  3. Buzdolabında yarım saat bekletin. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Ocağın üzerinde ya da fırının ızgara bölümünde közleyin.
  4. Kabuklarını soyup mutfak robotunda püre haline getirin. Beşamel sos için, tereyağını eritip unu kavurun.
  5. Azar azar süt ekleyerek koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Közlenmiş patlıcan, beşamel sos, yenibahar ve rendelenmiş kaşar peynirini bir kaba alın.
  6. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hamurlardan birini un serpilmiş tezgahta yuvarlak açıp, 22 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirin.
  7. Kenarlarından hafifçe hamuru yükseltin. Patlıcanlı iç malzemeyi üzerine yayın. Kalan hamuru açıp üzerine kapatın.
  8. Hamurun üzerinden parçalar çıkararak çiçek şekli verin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Dilerseniz, klasik patlıcanlı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sos Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik