- Soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya biraz ayçiçeği yağı aktarıp kıymayı kavurun. Biraz kavurduktan sonra soğanları ilave edin.
- Küp şeklinde kesilmiş patatesleri, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.
- Derin bir kapta ayçiçeği yağı, süt, su ve 1 tatlı kaşığı tuzu çırpma teli veya çatal ile iyice karıştırın. Unu azar azar ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
- Gerekirse un ve ayçiçeği yağı ilavesi yaparak hamuru toparlayın. İyice yoğurduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 beze hazırlayın.
- Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10’lu 2 grup yapın. Her grubu merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
- İki ince yufka elde edin. Yufkayı ortadan ikiye bölün. Hazırladığınız harcı her yufkanın uç kısmına paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
- En ucuna yapışması için yumurta akı sürüp dörde bölün. Tepsiye dizin. Tereyağını tavada eritin ve böreklerin üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik kuru börek tarifini de deneyebilirsiniz.