- Soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya ayçiçeği yağı ilave edip kıymayı kavurun. Soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Derin bir kapta ayçiçeği yağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı tuzu çırpma teliyle iyice çırpın.
- Aldığı kadar unu kaşık yardımı ile yavaş yavaş ilave edip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra hamur ceviz büyüklüğünde 20 bezeye ayırın.
- Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek on yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın.
- Her grubu merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın. Açtığınız yufkaları ortadan ikiye bölün.
- Hazırladığınız harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarına yapışması için yumurta akı sürün.
- Ruloları dört eşit parçaya kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tereyağını tavada eritin ve böreklerin üzerinde gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Alternatif versiyonu için, klasik kuru börek tarifine göz atın.
Not: Bu böreği peynirli, patatesli, ıspanaklı harç ile de yapabilirsiniz.