Malzemeler
İç malzeme için
Üzeri için
Hafif börek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Bir tavada ince kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Yufkaları ikiye kesin. Her bir parçanın üzerine kaymaklı yoğurtun kaymağı, yoğurt ve süt karışımından sürün. Her yufkanın geniş kenarına kıymalı harçtan paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında dolayıp açık kalan uç kısmını alt tarafa kıvırarak birleştirin.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarınca her böreğin üzerine birer kaşık yoğurt paylaştırın. Kırmızıbiberi tereyağında kızdırıp yoğurdun üzerine gezdirin. Servis yapın.
Çat kapı gelen misafirleriniz için, nefis gül böreği tarifini sunabilirsiniz.