Kestaneli Çullama (Rulo Börek)
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hindi eti ve kestane ile hazırlanan nefis bir börek tarifi ile karşınızdayız. İç harcı hindi eti, domates, biber ve kestane ile hazırlanan bu börek, hazır yufkaya sarılır. 20 dakika fırında pişirilen çullama, dilimlendikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.

Kestaneli Çullama (Rulo Börek) Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Çullama (Rulo Börek)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hindi but etini bir tencereye alın ve üzerine 3 su bardağı kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanmış eti tencereden alın ve ılındıktan sonra küçük parçalara ayırın. Haşlama suyunu bir kenarda bekletin.
  3. Soğanı 2 yemek kaşığı tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından biber ve domatesi ekleyin. Domates suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
  4. Hindi etini, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Harç soğuduktan sonra kestaneleri ekleyip karıştırın.
  5. Yufkaları tek tek tezgaha serin ve fırça yardımıyla üzerlerine yumuşak tereyağı sürün. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında üzerleri hafif sararıncaya kadar tek tek kızartın.
  6. Kızaran yufkaları bir tepsi içinde üst üste koyun ve üzerine ayırdığınız haşlama suyunu gezdirin. Yufkalar haşlama suyunu çekip yumuşayınca, ortasına yakın kısmına uzun olarak harcı yayın.
  7. Yanlarını harcın üzerine doğru kapatıp rulo şeklinde sarın ve bir fırça yardımıyla yumurta beyazı sürün. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 20 dakika ısıtıp çıkarın ve dilimleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği