Karalahanalı Ve Mantarlı Baklava Böreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Karalahanalı Ve Mantarlı Baklava Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Karalahanalı Ve Mantarlı Baklava Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğradığınız soğan ve ince dilimlediğiniz mantarları zeytinyağında soteleyin. İnce kıydığınız karalahana, kırmızı biber ve beyaz peyniri ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  2. Yufkayı yağlanmış fırın kabının içine, kenarlarından sarkacak şekilde yayın. İki baklava yufkasının arasına eritilmiş tereyağı sürerek yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine iç harcından yayıp diğer iki yufkayı da aynı şekilde üzerine yayın. Kalan tüm malzemeyi bu sıralamayla tepsiye dizin. Fırın kabının kenarlarından sarkan yufkayı üzerini örtecek şekilde kapatın.
  3. En üstte kalan yufkanın üzerine tereyağı sürüp, baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Mantarlı Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kafes böreği
Kürt böreği
Ispanaklı güneş börek
Air fryer'da sigara böreği
Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği