Kapalı Börek
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antep usulü kapalı börek, lezzetli iç harcı ve nefis hamuruyla sofralarınıza renk katacak! Biz kıymalı iç harç ile hazırladık, ancak siz istediğiniz iç harçla deneyebilirsiniz. İşte, tadına doyamayacağınız kapalı börek tarifi için detaylar;

Kapalı Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Kapalı Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru yoğuracağınız kaba unu ekleyin, ardından suya tuzu ilave ederek karıştırın. 
  2. Unun üzerine suyu azar azar ilave ederek yoğurun. 
  3. Sert bir hamur elde ettikten sonra toparlayıp unladığınız tezgahın üzerine alarak biraz daha yoğurun. 
  4. Ardından hamurun üzerini örterek ortalama 1 saat kadar dinlendirin. 
  5. Hamur dinlenirken iç harcınızı hazırlayın. 
  6. Tavaya kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. 
  7. Ardından çok ince doğradığınız soğanı ilave edip karıştırın. 
  8. Pul biber ve tuzu ekledikten sonra biraz daha kavurup ocaktan alarak soğumasını bekleyin. 
  9. Hamurunuzu iri ceviz büyüklüğünde eşit bezelere ayırın. 
  10. Merdane yardımı ile fazla un kullanmadan, bıçak sırtı inceliğinde açın. 
  11. Kıymalı harcınızı hamurun yarısına kaşık yardımıyla döşeyip diğer yarısını üzerine kapatın. 
  12. Kenarları elinizle iyice bastırarak bir bıçak yardımıyla kesin. 
  13. Kızgın yağda arkalı önlü kızartarak sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik
Biber böreği