Kalem Böreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pratik hazırlanışıyla öne çıkan kalem böreği lezzetli atıştırmalıktan kahvaltı sofralarına ve özel davetlere kadar her ortamda enfes bir seçenek sunuyor. İncecik hamurun içine sıkıca sarılan peynir ve maydanozun muhteşem uyumuyla dolu olan Kalem Böreği, her lokmasıyla damakları şenlendiriyor. İşte gelelim kalem böreği tarifinin yapımına;

Avcı böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kalem böreği kaç kalori?

Bir porsiyon kalem böreği 180 kaloridir.

Kalem Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için;

Sosu için;

Üzeri için;

Kalem Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sos için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
  2. 1 tane yufkayı tezgaha alıp üzerine yeterince her yerine gelecek şekilde sos sürün.
  3. Enli tarafına peynir koyup ,sarma gibi önce kenarlarını içe doğru katlayıp sonra rulo şeklinde sarın.
  4. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
  5. Fırın tepsisine dizdiğiniz kalem böreklerinin üzerine yumurta sarısı/sos karışımından sürün.
  6. 190° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan kalem böreği servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kalem böreğinin yanında mevsim yeşillikleriyle hazırlanmış salata ile servis edebilirsiniz.
  • 1 fincan çay veya kahve ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Peynir ve maydanoz gibi iç malzemelerin kıvamını doğru ayarlamak önemlidir. İç malzemeleri fazla sulu veya kuru olmamasına dikkat edin. Peynirin çok sulu olması böreğin içinde dağılmasına neden olabilirken, kuru olması da lezzetini etkileyebilir.
  • Hamurun içine sardığınız iç malzemeyi sıkıca sarın ve hamurun etrafını güzelce kapatın. Bu, böreğin pişerken açılmasını önleyecektir. Ayrıca, sarmayı yaparken iç malzemenin hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılmasına özen gösterin.
  • Kalem Böreği için hazırladığınız hamurun ince olması önemlidir. Hamuru açarken mümkün olduğunca ince bir şekilde açmaya özen gösterin. Bu, böreğin iç malzemesiyle dengeli bir şekilde buluşmasını sağlayacaktır.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı göçmen böreği
Peynirli zarf böreği
Patlıcanlı Arnavut Böreği
Sebzeli kese böreği
Patatnik
Biber böreği